Skip to main content

Przepisy

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyRyż

Ryż zapiekany z gruszką i bezą włoską

10/21/2025
Elegancki deser, który zachwyci nawet najbardziej wymagających gości! Zapiekany ryż brązowy Britta z słodkimi gruszkami…
KaszaPrzepisy

Kasza jęczmienna z gulaszem i grzybami

10/21/2025
Sycący gulasz z delikatną polędwiczką wieprzową i aromatycznymi grzybami leśnymi to idealna propozycja na jesienny…
PrzepisyRyż

Ryż biały po meksykańsku

09/22/2025
Przenieś się do Meksyku z naszym przepisem na ryż po meksykańsku. Biały ryż Britta w…
PrzepisyRyż

Jesienna zapiekanka z ryżem dynią Hokkaido i serem bleu

09/22/2025
Stwórz jesienną ucztę z naszą zapiekanką z dynią Hokkaido i serem bleu. Ryż parboiled w…
PrzepisyRyż

Azjatycki bowl z ryżem

08/26/2025
Przenieś się w kulinarną podróż do Azji z naszym przepisem na bowl z ryżem basmati…
KaszaPrzepisy

Lunchbox z kaszą gryczaną

08/26/2025
Szukasz pomysłu na zdrowy lunch do pracy lub szkoły? Ten przepis na lunchbox z kaszą…