Skip to main content

Strączki

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyStrączki

Gulasz warzywny z ciecierzycą

12/29/2023
Gulasz pełny warzyw i doskonałego źródła białka roślinnego – ciecierzycy Halina – to nasz pomysł…
KaszaPrzepisyStrączki

Klopsiki z kaszy jaglanej i ciecierzycy

11/27/2023
Zaskakujące klopsiki z kaszy jaglanej i ciecierzycy mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu lub przekąską,…
PrzepisyStrączki

Roślinny burger z czerwonej fasoli Halina

01/31/2023
Roślinna kuchnia każdego roku dociera do coraz większej ilości Polaków i zyskuje coraz większą popularność.…
PrzepisyStrączki

Potrawka z fasolą, chorizo i boczkiem

04/25/2022
Niezwykle prosta potrawka z drobną fasolą Halina, wyrazistym chorizo oraz boczkiem to błyskawiczne w przygotowaniu…
ciekawostkiKaszaporadyRyżStrączki

Na tropie wakacyjnych smaków – rozgrzewające dania zimową porą

01/26/2022
Sezon na rozgrzewające dania w pełni! Nic tak nie polepsza naszego nastroju, jak talerz pysznego,…
PrzepisyStrączki

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli Halina

10/20/2021
Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze…