Skip to main content

Pyszna pasta bezjajeczna z ciecierzycy Halina to doskonały pomysł na dodatek do wiosennych kanapek! Sprawdź przepis i przygotuj go samodzielnie.

Składniki:

  • 100g suszonej ciecierzycy
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czarnej soli Kala Namak
  • 1/2 cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

Metoda:

Ciecierzycę namoczyć przez 8 godzin, odcedzić, ugotować do miękkości i ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Ugotowaną ciecierzycę zblendować z wodą, olejem oraz sosem sojowym. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczywa lub dip.

Smacznego!