Skip to main content

Ryże - podstawa Twojego menu

Ryż to nie tylko jedna z najbardziej popularnych roślin uprawnych, ale również kluczowy składnik w Twojej kuchni. Biały, brązowy, parboiled, jaśminowy czy basmati - różne rodzaje ryżu pozwalają na przygotowanie zarówno klasycznych dań azjatyckich, jak i europejskich specjałów. Odkryj różnorodność ryżu i stwórz wyjątkowe menu, przygotowując dania od klasycznej paelli, po kremowe risotto.

Sprawdź przepisy z ryżami Halina i Britta

Filter

PrzepisyRyż

Sałatka z ryżem parboiled Britta, dynią i papryką

11/06/2024
Jesienna sałatka z dynią i ryżem parboiled charakteryzuje się lekkim smakiem, słodkimi nutami oraz kwaskowością,…
PrzepisyRyż

Zapiekany ryż basmati z jabłkami

10/02/2024
Zapiekany ryż z jabłkami to kwintesencja prawdziwie domowej kuchni, która przywołuje najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.…
PrzepisyRyż

Orientalne warzywa w sosie mango z ryżem jaśminowym

08/28/2024
Zanurz się w egzotycznych smakach! Delikatny ryż jaśminowy Britta idealnie uzupełnia pikantno-słodkie warzywa w orientalnym…
PrzepisyRyż

Indyjski dal z ryżem

07/29/2024
Podróż do Indii bez wychodzenia z domu? Z Brittą to możliwe! Przygotuj aromatyczny dal z…
PrzepisyRyż

Zupa warzywna z ryżem białym

07/29/2024
Lato to idealny czas na lekkie zupy! Nasza propozycja? Pyszna zupa z ryżem białym Halina…
PrzepisyRyż

Sałatka w stylu śródziemnomorskim z ryżem Britta

07/02/2024
Klasyczna, śniadaniowa granola z orzechami, nasionami słonecznika i żurawiną to doskonały składnik pożywnego śniadania. Przygotuj…