Skip to main content

Przepisy

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyStrączki

Zupa gulaszowa z soczewicą Halina

12/11/2025
Kasza gryczana Halina w nowej odsłonie! Dowiedz się, jak przygotować kremowe kaszotto z indykiem, porem…
PrzepisyRyż

Pikanta zupa rybna z ryżem jaśminowym

12/11/2025
Poznaj przepis na orientalną zupę z dorszem i ryżem jaśminowym. Aromaty imbiru, trawy cytrynowej i…
KaszaPrzepisy

Kaszotto z indykiem i porem

11/21/2025
Kasza gryczana Halina w nowej odsłonie! Dowiedz się, jak przygotować kremowe kaszotto z indykiem, porem…
PrzepisyRyż

Cukinie faszerowane ryżem

11/21/2025
Szukasz pomysłu na lekki, ale sycący obiad? Zapiekane cukinie z aromatycznym farszem z ryżu basmati…
PrzepisyRyż

Ryż zapiekany z gruszką i bezą włoską

10/21/2025
Elegancki deser, który zachwyci nawet najbardziej wymagających gości! Zapiekany ryż brązowy Britta z słodkimi gruszkami…
KaszaPrzepisy

Kasza jęczmienna z gulaszem i grzybami

10/21/2025
Sycący gulasz z delikatną polędwiczką wieprzową i aromatycznymi grzybami leśnymi to idealna propozycja na jesienny…