Skip to main content

Przepisy

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyRyż

Kokosowy pudding ryżowy z karmelizowanym bananem

12/16/2024
Lubicie smaki Azji? Koniecznie spróbujcie w takim razie naszej propozycji na pyszny obiad lub kolację!…
PrzepisyRyż

Azjatycki łosoś z ryżem Britta

11/29/2024
Lubicie smaki Azji? Koniecznie spróbujcie w takim razie naszej propozycji na pyszny obiad lub kolację!…
KaszaPrzepisy

Kotleciki z kaszy gryczanej Halina

11/29/2024
Lekkie kotleciki z kaszy gryczanej Halina to szybki w przygotowaniu i smaczny dodatek na przykład…
PrzepisyRyż

Sałatka z ryżem parboiled Britta, dynią i papryką

11/06/2024
Jesienna sałatka z dynią i ryżem parboiled charakteryzuje się lekkim smakiem, słodkimi nutami oraz kwaskowością,…
KaszaPrzepisy

Kasza pęczak Halina z warzywami i serkiem feta

11/06/2024
Lekkie danie z kaszą pęczak Halina, odświeżającym granatem oraz chrupiącymi warzywami to doskonały pomysł na…
PrzepisyStrączki

Fasolka po bretońsku

10/03/2024
Fasolka po bretońsku to klasyczny przepis, który na polskich stołach gości od dziesiątek lat! Do…