Pyszna pasta bezjajeczna z ciecierzycy Halina to doskonały pomysł na dodatek do wiosennych kanapek! Sprawdź przepis i przygotuj go samodzielnie.
Składniki:
- 100g suszonej ciecierzycy
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
- 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka czarnej soli Kala Namak
- 1/2 cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
Metoda:
Ciecierzycę namoczyć przez 8 godzin, odcedzić, ugotować do miękkości i ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Ugotowaną ciecierzycę zblendować z wodą, olejem oraz sosem sojowym. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczywa lub dip.
Smacznego!