Skip to main content

Kasza jaglana Halina na słodko? Pewnie, że tak! Spróbuj naszego przepisu na kaszę z bakaliami i masłem orzechowym! Wybierz sam – na śniadanie czy na kolację? 

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej Halina
  • 1 jabłko starte na grubych oczkach
  • 1 garść suszonych śliwek i rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowce
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich i ziemnych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • Szczypta cynamonu

Metoda:

  1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Ciepłą kaszę wymieszać z masłem orzechowym, cynamonem i jabłkiem.
  3. Kaszę podawać z wymieszaną z resztą składników. Będzie smaczna zarówno ciepła, jak i zimna.

Smacznego!