Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!
Składniki:
- 1/2 szklanki czerwonej fasoli Halina namoczonej przez noc
- 1 czerwona cebula posiekana
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki
- 1 łyżka sosu sojowego
- Sól i pieprz
Metoda:
Fasolę gotować do miękkości. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.