Skip to main content

Brązowy ryż Britta to najbardziej naturalna i najzdrowsza jego odmiana. Mamy dla Was przepis na bezmięsne danie, które z pewnością pozwoli Wam zasmakować w pysznych i chrupiących warzywach oraz odkryć aromat wędzonego tofu. Smacznego!

Składniki:

  • 1 saszetka brązowego ryżu
  • 1 opakowanie wędzonego tofu
  • 1 marchewka obraną i pokrojoną drobno
  • 1 cebula posiekaną
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 gałązka selera naciowego pokrojonego drobno
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • Pół szklanki mrożonego groszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Kiełki

Metoda:

  1. Tofu kroimy w kostkę i smażymy na oliwie aż się zarumieni.
  2. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Warzywa smażymy na patelni aż się zarumienią dodajemy ryż i smażymy razem.
  4. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy odrobiną oliwy i mieszamy z usmażonymi tofu