Brązowy ryż Britta to najbardziej naturalna i najzdrowsza jego odmiana. Mamy dla Was przepis na bezmięsne danie, które z pewnością pozwoli Wam zasmakować w pysznych i chrupiących warzywach oraz odkryć aromat wędzonego tofu. Smacznego!
Składniki:
- 1 saszetka brązowego ryżu
- 1 opakowanie wędzonego tofu
- 1 marchewka obraną i pokrojoną drobno
- 1 cebula posiekaną
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 gałązka selera naciowego pokrojonego drobno
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- Pół szklanki mrożonego groszku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Kiełki
Metoda:
- Tofu kroimy w kostkę i smażymy na oliwie aż się zarumieni.
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Warzywa smażymy na patelni aż się zarumienią dodajemy ryż i smażymy razem.
- Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy odrobiną oliwy i mieszamy z usmażonymi tofu