Macie ochotę na walentynkowe serduszka w wersji ryżowej? Błyskawiczne w przygotowaniu, słodkie i naprawdę pyszne! Aby serduszka ryżowe zagościły na waszym stole, potrzebujecie ryżu białego marki Halina, mleczka i płatków kokosowych, cukru i mrożonych malin.
Składniki:
- 1 opakowanie ryżu białego marki Halina
- 200ml mleczka kokosowego
- 100g płatków kokosowych
- 75g cukru
- 100g mrożonych malin
- 50g cukru
Wykonanie:
- Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.
- Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.
- Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.