Polecamy Wam naszą kaszę orkiszową Halina w lekko pikantnym wydaniu z papryką, czosnkiem oraz pysznym i aromatycznym chorizo! To szybkie i pyszne danie na pewno zagości do na Waszych stołach na stałe.
Składniki:
- 1 saszetka kaszy orkiszowej Halina
- 1 Chorizo
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1 cebula czerwona
- 1 ząbek czosnku
- 100g szpinaku
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Metoda:
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy Chorizo i smażymy aż się delikatnie przyrumieni. Następnie dodajemy papryki i smażymy aż odrobinę zmiękną, dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy jeszcze przez minutę. Na koniec dodajemy szpinak i natkę.
- Całość mieszamy z kaszą, podgrzewamy i doprawiamy do smaku.