Lekkie danie z kaszą pęczak Halina, odświeżającym granatem oraz chrupiącymi warzywami to doskonały pomysł na delikatny obiad lub kolację w nowoczesnym stylu! Dodaj serek feta i… smacznego!
Składniki:
- 100 gramów kaszy pęczak
 - 1 łyżeczka kurkumy
 - 1 marchewka
 - 1 brokuł
 - 50g pieczarek
 - czerwona papryka
 - 1 duża garść szpinaku
 - granat
 - 50g sera feta
 - 1 mała czerwona cebula
 - sól i pieprz
 

Metoda:
- Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodatkowo do wody dodać kurkumę.
 - Marchew obrać i pokroić w plasterki, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić w mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
 - W rondlu zagotować wodę i blanszować brokuł przez 5 minut.
 - Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać marchew i smażyć aż lekko zmięknie, następnie kolejno dodawać pieczarki, paprykę i cebulę. Smażyć aż warzywa będą miękkie ale nie stracą chrupkości. Na koniec dodać szpinak oraz kaszę, całość dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
 - Podawać z serem feta oraz granatem
 
