Kasza na śniadanie? Czemu nie! Spróbujcie przygotować naszą kaszę orkiszową Halina z dodatkiem rumianego boczku, aromatycznej cebulki oraz jajka na miękko. To zdrowe i pożywne śniadanie zapewni Wam mnóstwo energii! Smacznego.
Składniki
- 1 saszetka kaszy orkiszowej Halina
- 100g boczku pokrojonego w średnią kostkę
- 1 cebula drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 50g masła
- 1 szczypiorek drobno posiekany
- 2 jajka
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Jajko gotujemy na miękko – w zależności od wielkości jajka od 3,5 do 5 minut.
- Na rozgrzaną patelnię dodajemy boczek, powinien się odrobinę zarumienić i wytopić tłuszcz. Dodajemy cebulę i smażymy przez minutę, następnie dodajemy czosnek i dymkę.
- Patelnie ściągamy z ognia. Mieszamy z kaszą, masłem i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem.