Sezon na potrawy z grilla w pełni! Z tej okazji proponujemy wegetariańskie, pyszne nadziewane warzywa z grilla. Cukinia, pieczarki a może papryki? Z nadzieniem z kaszy jaglanej BIO marki Halina z dodatkiem ziół i sera feta smakują wyśmienicie.
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej Halina BIO
- 2 ząbki czosnku
- 5szt suszonych pomidorów
- 1 mała cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
- 100g sera feta
- 1szt cukini
- 2szt papryki podłużne
- 2szt pieczarek portobello
- Oliwa
- Sól i pieprz
Metoda:
- Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
- Kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukini i papryk posiekać i dodać do farszu.
- Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.