Skip to main content
Sezon na potrawy z grilla w pełni! Z tej okazji proponujemy wegetariańskie, pyszne nadziewane warzywa z grilla. Cukinia, pieczarki a może papryki? Z nadzieniem z kaszy jaglanej BIO marki Halina z dodatkiem ziół i sera feta smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej Halina BIO
  • 2 ząbki czosnku
  • 5szt suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • 100g sera feta
  • 1szt cukini
  • 2szt papryki podłużne
  • 2szt pieczarek portobello
  • Oliwa
  • Sól i pieprz

Metoda:

  1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
  2. Kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukini i papryk posiekać i dodać do farszu.
  3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.