Brązowy ryż do ciasteczek? Oczywiście! Polecamy Wam nasz przepis na słodkie i chrupiące ciasteczka ryżowo-kokosowe, które na pewno osłodzą każdy wiosenny dzień. Smacznego!
Składniki:
1 szklanka ugotowanego i odsączonego brązowego ryżu Britta
3 łyżki cukru lub ksylitolu
4 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
1 szklanka wiórków kokosowych
Metoda:
- Wszystkie składniki (poza wiórkami) umieścić w mikserze i mieszać aż wszystkie składniki się połączą.
- Na koniec miksowania dodać wiórki kokosowe wymieszać łyżką.
- Formować w rękach ciasteczka z masy.
- Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st.C aż się zarumienią.
- Wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia.
Smacznego!