Skip to main content

Połączenie słodkich owoców z wytrawną fetą i aromatyczną kaszą jaglaną? Brzmi niespodziewanie, ale smakuje fenomenalnie! Ta letnia sałatka to dowód na to, że kasza jaglana Halina może być gwiazdą nie tylko zimowych, ale i letnich dań.

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej  Halina
  • 100 g fety
  • garść rukoli
  • 1 brzoskwinia
  • 6 truskawek
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu malinowego

Metoda:

  1. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przełóż na talerz.
  2. Na kaszy ułóż rukolę, listki mięty, plasterki truskawek i cząstki brzoskwini.
  3. W kubku wymieszaj oliwę, sok z cytryny i miód. Sosem polej sałatkę.