Skip to main content

Pyszne placuszki jęczmienne przygotowane z dodatkiem słodkiego banana i jabłka będą wspaniałym elementem weekendowego śniadania! Podane z ulubionymi owocami pozwolą z energią rozpocząć dzień.

Składniki:

  • 200g płatków jęczmiennych Halina
  • 200ml mleka lub ulubionego napoju roślinnego
  • 1 banan
  • 100g mąki pszennej
  • 2 starte jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • dowolne owoce do podania

Metoda:

  1. Obrane banany rozgniatamy widelcem.
  2. Jabłka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.
  3. Mieszamy wszystkie składniki ciasta i pozostawiamy na 30 minut.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki.
  5. Podajemy z dowolnymi owocami.

Smacznego!