Skip to main content

Kasza na śniadanie? Czemu nie! Spróbujcie przygotować naszą kaszę orkiszową Halina z dodatkiem rumianego boczku, aromatycznej cebulki oraz jajka na miękko. To zdrowe i pożywne śniadanie zapewni Wam mnóstwo energii! Smacznego.

Składniki

  • 1 saszetka kaszy orkiszowej Halina
  • 100g boczku pokrojonego w średnią kostkę
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 50g masła
  • 1 szczypiorek drobno posiekany
  • 2 jajka
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Jajko gotujemy na miękko – w zależności od wielkości jajka od 3,5 do 5 minut.
  3.  Na rozgrzaną patelnię dodajemy boczek, powinien się odrobinę zarumienić i wytopić tłuszcz. Dodajemy cebulę i smażymy przez minutę, następnie dodajemy czosnek i dymkę.
  4. Patelnie ściągamy z ognia. Mieszamy z kaszą, masłem i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem.