Płatki ryżowe to doskonała alternatywa dla uwielbianych przez wielu płatków owsianych. Przygotowane z ulubionymi owocami oraz miodem będą pysznym i wartościowym śniadaniem na słodko.
Składniki:
- 3 łyżki płatków ryżowych
- 1szkanka mleka roślinnego
- 1 łyżka miodu
- Dowolne owoce
- Orzechy nerkowca
Mus:
- 100g mrożonych malin
- 2 łyżki miodu
Metoda:
- W rondelku zagotować mleko z płatkami i miodem. Całość gotować 3 minuty ciągle mieszając.
- W drugim rondelku zagotować maliny z miodem i odrobiną wody aż maliny się rozpadną. Następnie zblendować na gładki mus.
- Orzechy prażyć na suchej patelni. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Płatki podawać z musem malinowym, owocami i orzechami