Sałatka z ryżem dzikim&parboiled Britta i łososiem

Błyskawiczna i smakowita sałatka z zaskakującą mieszanką ryżów – dzikiego i parboiled – to doskonały sposób na pyszna kolację lub lekki obiad. Koniecznie spróbujcie przygotować ją samodzielnie, a przekonacie się, jak łatwo przygotować pyszne i atrakcyjne danie.

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu dzikiego z parboiled
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 cebulka dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • 10 szt pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • sól i pieprz
  • starta skórka i sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Metoda:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2.  Ugotowany ryż mieszamy z cebulką, awokado, pietruszką, sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą.
  3.  Wymieszaną sałatkę wykładamy na talerz i na niej układamy plastry łososia. Całość oprószamy skórką z cytryny.