Ciasteczka ryżowe

Brązowy ryż do ciasteczek? Oczywiście! Polecamy Wam nasz przepis na słodkie i chrupiące ciasteczka ryżowo-kokosowe, które na pewno osłodzą każdy wiosenny dzień. Smacznego!

Składniki:

1 szklanka ugotowanego i odsączonego brązowego ryżu Britta

3 łyżki cukru lub ksylitolu

4 łyżki oleju kokosowego

3 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej

1 szklanka wiórków kokosowych

Metoda:

  1. Wszystkie składniki (poza wiórkami) umieścić w mikserze i mieszać aż wszystkie składniki się połączą.
  2. Na koniec miksowania dodać wiórki kokosowe wymieszać łyżką.
  3. Formować w rękach ciasteczka z masy.
  4. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st.C aż się zarumienią.
  5. Wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia.

Smacznego!