Ryżowe serduszka z konfiturą z malin

Macie ochotę na walentynkowe serduszka w wersji ryżowej? Błyskawiczne w przygotowaniu, słodkie i naprawdę pyszne! Potrzebujecie do tego ryżu białego marki Halina, mleczka i płatków kokosowych, cukru i mrożonych malin. 

Składniki:

  • 1 opakowanie ryżu białego Britta
  • 200ml mleczka kokosowego
  • 100g płatków kokosowych
  • 75g cukru
  • 100g mrożonych malin
  • 50g cukru

Wykonanie:

  1. Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.
  2. Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.
  3. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.