Skip to main content

Polecamy Wam naszą kaszę orkiszową Halina w lekko pikantnym wydaniu z papryką, czosnkiem oraz pysznym i aromatycznym chorizo! To szybkie i pyszne danie na pewno zagości do na Waszych stołach na stałe. 

Składniki:

  • 1 saszetka kaszy orkiszowej Halina
  • 1 Chorizo
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g szpinaku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

Metoda:

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy Chorizo i smażymy aż się delikatnie przyrumieni. Następnie dodajemy papryki i smażymy aż odrobinę zmiękną, dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy jeszcze przez minutę. Na koniec dodajemy szpinak i natkę.
  3. Całość mieszamy z kaszą, podgrzewamy i doprawiamy do smaku.