Skip to main content

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli Halina namoczonej przez noc
  • 1 czerwona cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Sól i pieprz

Metoda:

Fasolę gotować do miękkości. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.