Skip to main content

Przepisy

Ryż marki Britta pojawił się w Polsce w 1992 roku. Był to pierwszy, dostępny w Polsce, ryż w torebkach. Pierwotnie jego sprzedaż prowadzona była na niemieckiej licencji. Od 2003 roku marka jest własnością firmy Sawex Sp. z o.o., a od 2004 konfekcjonowana jest we własnym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie. Nazwa Britta pochodzi od niemieckiej wersji żeńskiego imienia Brigida. Genealogicznie jest to imię pochodzenia celtyckiego będące synonimem siły, wielkości, potęgi i dostojeństwa.

Filter

PrzepisyRyż

Delikatna zupa z ryżem dzikim i kurczakiem

03/27/2024
Dziki ryż o orzechowym aromacie i pięknym kolorze to wyjątkowy dodatek, który sprawdzi się w…
PrzepisyStrączki

Wiosenna pasta z ciecierzycy Halina

03/26/2024
Pyszna pasta bezjajeczna z ciecierzycy Halina to doskonały pomysł na dodatek do wiosennych kanapek! Sprawdź…
KaszaPrzepisy

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bakaliami

02/27/2024
Kasza jaglana Halina na słodko? Pewnie, że tak! Spróbuj naszego przepisu na kaszę z bakaliami…
PrzepisyRyż

Kung Pao tofu z warzywami i ryżem jaśminowym Britta

02/27/2024
Pachnące Azją i sycące - takie jest danie, które przygotowaliśmy do podania z ryżem jaśminowym…
PrzepisyRyż

Zapiekany kurczak z ryżem parboiled Britta

01/30/2024
Szybkie, praktycznie jednogarnkowe danie, które sprawi, że gotowanie wydaje się bardzo proste, to nasz sposób…
PrzepisyRyż

Gołąbki bez zawijania

01/30/2024
Gołąbki to klasyczna, polska potrawa, która wymaga dużej wprawy. Spróbuj przygotować nieco prostsze - gołąbki…