Płatki – sposób na szybkie śniadanie na ciepło

Śniadanie to bez wątpienia najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto wiec zadbać, by było pożywne, a przy tym dostarczało cennych wartości odżywczych. Zwłaszcza w zimowe dni, gdy za oknem panują niskie temperatury, dobrze sięgnąć po ciepłe , a jednocześnie łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. W tej roli doskonale sprawdzą się płatki zbożowe.

Śniadanie, będąc pierwszym spożywanym przez nas posiłkiem, powinno być sycące, ale jednocześnie lekkostrawne i bogate w składniki, które dostarczą nam niezbędnych wartości odżywczych i energii na cały dzień. Niestety, w porannym pośpiechu często z niego rezygnujemy, sięgając później po niezdrowe przekąski. Tymczasem przygotowanie smacznego i pożywnego śniadania nie musi zajmować wiele czasu. Wystarczy sięgnąć po bogatą gamę płatków marki Halina, wśród których znajdziemy płatki: owsiane (błyskawiczne, zwykłe, górskie), jęczmienne błyskawiczne oraz ryżowe błyskawiczne. To źródło białka i błonnika oraz sposób na udane rozpoczęcie dnia. Ugotowane na wodzie lub mleku płatki rozgrzeją organizm i pobudzą go do działania. W zależności od naszych upodobań takie śniadanie możemy wzbogacić o owoce czy miód.